söndag 29 november 2009

Bland tomtar och troll


Lördag var en kalasdag för Tuva, hon var hos sin klasskamrat Lisa på bowlingkalas.
Under tiden var jag och min mamma och satte blommor hos våran goa Sigge. Tänk att det har gått ett helt år. Det var så vackert med blommor och ljus även marchaller satte vi. Vi åkte dit 2 gånger för vi tog med våran Eva den andra gången. Hon hade införskaffat en ny lykta för någon hade snott den gamla, fy va är det för mäniskor som gör sånt, tar på kyrkogårdar, sanslöst. Sen åkte vi till mamma och fikade och dit kom även bror min och Ida och Pontus. Kul att ses flera gånger på en vecka:-)
Sen var det hem o kolla Tomten är far till alla barnen

Idag har vi satt upp alla tomtar :-) Det är så fint och mysigt, rent och snyggt.
Det har tagit i stort sett hela dagen. Nu ligger vi alla i våra sängar mmmmmmmmmmmmmmm
Gå och lägg er ni med ;-)

fredag 27 november 2009

Adventsfint

Igår fick jag satt upp alla "stakarna" blev jätte fint och jul mysigt. Henke åkte till Karlstad och Stockholm igår , men han kommer sent ikväll. Antagligen missar han IDOL till hans stora förtret..
Imorgon bitti åker han till Malmö över dagen (Han har man inte mycket hjälp av i dessa stressiga tider) ;-).
Jag och Tuva får mysa ensamma med chips och dipp, de går så bra så.
Ha en trevlig fredagskväll

torsdag 26 november 2009

Tuva 10 år

Igår var det den stora dagen, Tuva 10år. Dagen började med paket öppning i våran säng.
Tänk vad man älskade att fylla år när man va liten, till skillnad från nu :-)
Jag var ledig igår så blev till att baka marängtårta på morgonen. Mor min bakade bruna pepparkakor och korintkakor, tack mamma. Kl 18.00 började kalaset med 18 gäster haha.
Det var mormor, farmor, farfar, morbror, farbror, faster och kusiner. Alltså en hel hop :-)
Det blev ett mycket lyckat kalas med en mycket nöjd Tuva :-)
Tack alla för alla fina presenter.
Idag jobbar jag kväll, Tuva fick vara hemma från skolan idag, kan va skönt så här dagen efter att bara få slappa och leka med nya grejer.
Nu ska jag vila en stund:-)

Massa paket!!!!!

Goa systrar
Söta Tuva 10 år
Paketöppning
Härligt med paket

tisdag 24 november 2009

Paketinslagning

Idag är det lite svårt att sova för Tuva, för imorgon är det den stora dagen!!
10 år herrena då va tiden går. Kvällen har gått till att fixa här hemma inför kalaset imorgon.
Paketen har slagits in, och Tuva sover skönt i sin säng.
Återkommer mer imorgon med detaljer om presenter och dylikt, kan inte skriva det nu ifall hon läser bloggen ;-)
Ha en goooo kväll

måndag 23 november 2009

Julklappshandel

Idag har jag och min mamma varit ute och handlat både födelsedagspresenter och julklappar.
Tuva fyller 10år på onsdag, och det ser hon fram emot med spänning :-)
Känns alltid lika skönt att ha kommit igång med klapparna.
Nu blir det till och slappa o mysa ikväll ;-)
Ha en trevlig kväll

söndag 22 november 2009

Innebandy match :-)


Igår kväll blev det inget Robinsson utan en härlig julfilm. Miraklet i New York, jätte mysig, se den!! Man får göra allt för att komma i stämning :-).

Idag har vi varit och kollat på Carolina när hon spelade innebandy match :-) jätte kul att se henne igen efter 6 års uppehåll. Jag tyckte det gick toppen bra för henne assisterade till 3 mål, bravo Carolina.....Hon spelar med Backadalen och dom vann med 4-2. Ser fram emot nästa match. nu blir det snart middag, skinkstek med potatis och god sås med gele, mums va gott om jag får säga det själv. Jag tror det får bli nån film i eftermiddag också, det är ju så underbart filmväder ;-).
Tjingeling på er, mys på nu i höst rusket.
Tuva och Jennifer spelar med sop och skyffel, det går lika bra ;-)
Carolina i position framför mål

lördag 21 november 2009

Vaccinering

Torsdagen jobbade jag förmiddag istället för kväll. Skönt kändes som jag var ledig hela dagen.


Igår fredag var det dax för vaccinering för Tuva i skolan. Vi föräldrar fick inte vara med, men det klarade hon galant. Men jätte ont i armen hela kvällen hade hon, stackarn.
Idol kollade vi på som vanligt, nu tycker jag det är jätte svårt att ha en favorit. Jag tycker Tove, Kalle och Erik är jätte bra allihop. Va tycker ni????
Idag lördag har Tuva fortfarande ont i armen. Och lite trött med lite feber, så idag blir det till att ta de lilla lugna. Jag har jobbat en stund idag. Börjar känna av lite julstress, då tänker jag på julklappar :p. Ikväll blir det väl antagligen Robinsson Karibien.
Kom just på att vi ska nog baka nåt smarrigt till kvällen :-)
Ha en trevlig lördagskväll......

onsdag 18 november 2009

Bror min


Efter att jag hämtat Tuva på dramat, åkte vi hem till mamma en stund. Där var redan Jan-Åke sedan kom bror min och Pontus och Ida Henke var också där. Vi satt och pratade en stund och fikade på mammas goda mjuka pepparkaka,mmmmmmmmmmmm va gott.
Nu blir det snart Grey's härligt.
Tjingeling

tisdag 17 november 2009

Påkörd!!!!!!

Idag har min lilla gubbe blivit påkörd bakifrån......Sån tur var hände inget särskillt med honom, mer än ont i ryggen och lite mörbultad. Han har iallafall gått till doktorn, så dom fått känna och klämma lite. Bilen tog inte så mycket stryk, men den ska lämnas in imorgon iallafall.
Annars har det varit en vanlig tisdag, jobb jobb jobb. Ikväll blir det en titt på plasikkirurgerna.
Ha en goooooooo kväll

måndag 16 november 2009

Falkenberg med tjejerna

Lördagen började med att Henke och Tuva körde oss till tåget, som gich 12.40. Sen var det tjejligan som skulle åka på turne till Falkenberg. Väl framme där var det till att ta oss lite lunch, på ett ställe somm hette På G, kanon fräscht och mycket god bakad potatis med nån god röra i.
Sen var det taxi till hotellet. Där fortsatte våran dag med en tur ner till badet, vi tyckte det var kallt i vattnet 28,1 grad ;-). Iren och Eva fick klämmt in en liten promenad också, vi andra var för slöa för det;-). Sedan var det samling hos Eva, Iren och Monica i deras rum för förfriskningar med tilltugg. Där satt vi ett par timmar i badrockarna( se nedan). Lite frusen kände man sej , så det var skönt med en varm dusch efteråt. Middags buffe'n serverades kl 19.30, jätte god mat var det. Sen satt vi i skinnfåtöljerna i baren i flera timmar och bara flabbade, skitkul var det, jag säger bara Caffe laffe hahahaha. Sen dan efter var det god frukost, och flabb. Sen taxi till stan, Eva och Iren prommade, bra jobbat där tjejer. Fika på På G igen innan vi tog tåget hem 13.19.
En mycket trevlig helg, tack alla för den flabbigaste helgen på länge:-) Längtar redan till nästa resa.


Iren, Carolina, Mamma, Jag och Monica

Eva, Carolina,Mamma,Jag och Monica

fredag 13 november 2009

myskväll

Härligt med fredag:-) Ikväll blir det idol som vanligt. Ska bli gott med chips och dipp, även grönsaker att dippa blir det idag. Det var Carolina och Isabelles ide. Bra där och nyttigt ;-)
Imorgon bär det iväg till Falkenberg, Jag,Carolina,Mamma, Monica,Eva och Iren ska åka tåg dit och bo på Strandbadet tills på söndag. Återkommer med fler detaljer efteråt.
Ha en skön fredags kväll

torsdag 12 november 2009

Disktabletter

Igår var de en helt vanlig onsdag, med hämtning av Tuva från dramat. Sen på vägen hem stannade vi i affären hemma i furulund och skulle köpa mjölk. Då hittade jag denna käcka burk att lägga disktabletter i, snygg att ha framme på diskbänken tycker jag. Va tycker ni??
Idag blir det till att göra dom vanliga husmors sysslorna ;-) hahahaha kul.
Jobbar kväll idag så de blir inget bloggande, får göra det nu istället.
Ha de så länge :-)

tisdag 10 november 2009

" Guess"

Gårdagen var rena rama julafton :-) Henke kom hem från Florida. Jag o Tuva var uppe på Landvetter och hämtade. Bagaget kom inte med:-(. Typiskt, så Henke fick åka tillbaka senare på kvällen, då fick han med det. Jag körde och hämtade våran goa Pontus, till och från träningen. Ida följde med oss hem en stund innan det var dax att köra hem honom igen.
Men vad mycket presenter vi fick, kolla nedan det är ett smakprov på allt. Carolinas kläder och Mikaels tröja och Henkes eget är INTE med. Jag fick en ursnygg typ skeppar kavaj i off white från Guess. 2 st tröjor från Guess och smycken, de ni från Guess oxå ;-) Tuva fick 2 st Converse 3 st tröjor och smycken allt var från detta fantastiska märke;-) Tack min käre man för att du är så omtänksam och givmild mot din familj, love you.



måndag 9 november 2009

Pappa Henke kommer hem :-)

Jag har inte bloggat på några dagar nu, har vart lite hängig. De började i fredags på jobbet jag frös hela dan och ont i kroppen. När jag kom hem hade ja feber, fyyyyy va jobbigt.
Vi hade lovat att passa Elvira också, de som alltid är så roligt kändes väl sådär när man frös som en hund själv, och skulle va tvungen att gå ut. Tack mina underbara barn för att ni åtog er detta på fre och lör.

Lördagen var jag halvdann tog det bara lugnt och sov en del på dagen. Hela kvällen var det tv tittande som gällde liggande i soffan, med familjen runt mig.

Söndag gick jag och Tuva ut på en lugn promenad med Elvira. Skönt att få lite luft.
På e.m hämtade jag och Tuva mamma, vi åkte till pappa 'Sigges' grav och tände ljus de var så fint där uppe på Kvastekulla. Konstig fars dag är så van att åka ner till mamma och fika och fira far, saknar dej så otroligt mycke käre far
Sedan tog jag de lugnt restan av kvällen. Vi kollade faktiskt på en julfilm, jätte mysigt, de gäller att få upp en stämning i tid ;-)
Kram på er

Bästisarna
Visst e dom söta

torsdag 5 november 2009

Idefics

Idag på morgonen har jag och Tuva varit på Idefics i skolan. Den första gången var för 2 år sedan. Det är en studie som studerar barns hälsa, kostvanor mm. Nu gör dom en uppföljning av hur det var då. Allt var perfekt med blodtryck, puls, kolesterol, urin, socker mm. Alltså M.V.G ;-). Tuva var jätte duktig inga problem med blodprovet i armen, vilket hon var lite orolig för innan.
Sedan har vi fått hem det snygga halsbandet som vi beställde från www.zira.se kolla in det här nedan så himla fint, med barnens namn på hjärtat. Jag är hur nöjd som helst. Tack Jenny.
Ikväll blir det jobb till 21.00.
Ha en trevlig kväll:-)
Bravo Tuva


Titta vad fint det är:-)

onsdag 4 november 2009

Snö????

Igår tisdag var en helt vanlig jobbardag. Näsan började rinna lite på morgonen så ja tänkte det är väl bäst att man tar det lite lugnt på kvällskvisten. Så det blev en varm dusch o varmt te,mmmmmm. sen i säng tidigt.

Iskall vind ,burr, fy va kallt de va i morse. Det känns verkligen som det ska bli snö.
Tur att Henke satt på vinterdäck på min bil ifall om att...
Ikväll blir det te igen och GREY'S.
Tjingeling

måndag 2 november 2009

Regn,regn,regn och regn

Idag har de varit en bedrövligt trökig dag, vädermässigt iallafall. Själv har jag ju varit ledig och det är ju skönt. Så större delen har varit inomhus idag. Tuva har lekt med Tyra hela dagen , härligt med en hel lek dag :-)

Fram på kvälls kvisten bakade vi hallongrottor mummmmmms. Börjar bli lite för mycket bakverk nu ;-P

Nu e de snart natti natti

söndag 1 november 2009

Florida nästa

Idag har jag kört min lilla gubbe till flyget. Han bara åker o åker den mannen ;-). Men de positiva är ju att man får längta. Jag är bara glad att det inte är jag, hem ljuva hem.......
Senare på förmiddagen hämtade vi vår kära Ida och körde henne till Backaplan, där hon skulle träffa sin kära Annika för att handla en ny kappa. Hoppas att du hittade nån Ida.
Jag och mor min passade på att kika lite på kläder också, och kan man tänka 2 st kjolar blev det på REA sicken flax :-))))) Kände mig jätte nöjd.
Tuva leker med Elin idag:)) och nu har vi (Jag,mamma och Tuva) ätit potatisgratäng med stekt rostas och god sås mmmmmm va gott. Nu tror jag nog ja ska ta en liten tupplur;-)


Puss på dej också älskling


Mina nya kjolar :-)